Så her i huset pleier jeg å lage gulasjsuppe i store mengder og fryse ned, og det smaker så nydelig når man tiner det opp en dag energien ikke strekker til å lage ordentlig middag til arbeidsmannen.
Denne saken finnes i mange varianter, og for øyeblikket er denne
Gulasj suppe
(eller...gulÆsj suppe som jeg sa da vi lagde den i 6 klasse, fordi det var det det så ut som)
Man trenger:
300 gram oksekjøtt/gryte kjøtt at ett slag
8 dl vann
5 store poteter
2-3 vanlige gulrøtter
1 stor løk
1/2 boks hakka tomater
Litt tomatpure
2 ss olivenolje
2 ts paprikapulver
Ca 1 ss Lys kjøttbuljong
- Kjøttet deles i terninger, gulrøttene i biter og løken grovhakkes. Dette brunes i en stor gryte i oljen.
- Tilsett vann og buljong, og la det småkoke i 30 minutter.
- Ha i resten av ingrediensene (potene deles opp i terninger) og la retten småkoke i 15 min til potetene er mørre (stikk en kniv i de for å sjekke).
- Serveres med rundstykker eller flatbrød, eller noe annet godt man liker!
(ilustrasjonsbilde fra google)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar