tirsdag 15. januar 2013

God mat - Chili con carne


Denne har blitt en stor favoritt her i huset! Hvorfor?

Det er enkelt, raskt og sykt godt!
Og det trenger ikke være kjempe sterkt om man ikke liker eller tåler så godt sterk mat!

Denne er også veldig billig å lage i store mengder, og veldi kjekk å fryse ned/tine opp igjen.

Chili Con Carne
(4 porsjoner)

400 g kjøttdeig/grytekjøtt
2 Løk
2 ss Smør/olje
2 fedd hvitløk
1 dl vann
1 dl tomatpuré
1 kjøttbuljongterning
1 ss chilipulver
1 ts oregano 
1 ts spisskummen
2 bokser bønner i tomatsaus
LITT kayennepepper
Salt
Sånn gjør man:
  1.   Hakk løken og fres den gyllen i smør/olje i en tykkbunnet gryte. Press over hvitløk, eller dryss over hakka hvitløk oppi gryta.
  2. Ha i kjøttdeigen. Gni den ut og stek  den til den har fått farge. Ha i vann., tomatpuré og resten av krydderene (utenom kayennepepper). La det surre i noen minutter og ha i tomatbønnene. La alt bli gjennomvarmt!
  Smak til med ørlite kayennepepper, pepper og salt. 

Ett raskt måltid, som er supergodt! Man kan også ha i kidneybønner som man ser på bildet her over. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar