torsdag 21. februar 2013

Super enkle salami/skinke/hva-du-vil snurrer!

Hei!

For en ukes tid siden var mannen i huset utrolig matlei, og da endte vi opp med å lage salami og skinke snurrer. DE forsvant på få dager. De var utrolig gode, og det er den enkleste gjærdeigen  jeg noen gang har laga...for ikke å snakke om at de ble perfekt! Den var enkel å kjevle ut også. Så disse skal jeg lage flere av...kanskje allerede ikveld?

Her er oppskriften. Fyllet kan man jo variere som man vil! Synes kanskje det var litt sterkt med ren tomatpure, så om noen har forslag til noe annet, så kom gjerne med alternativer!

Gjærdeig:
1 Kg fint mel (jeg bruker spelt.)
1 Pose tørrgjær
2 ss sukker (eller en liten ts cocosa sukker)
1 Ts salt
65 g margarin
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl vann

1. Bland alt det tørre i en bolle.
2. Smelt margarinen ha i væske og varm til ca 37 grader
3. Rør væsken godt inn i melblandingen. La deigen heve en time, slå ned deigen og hev 1 time  til (jeg hevde den bare en time..gikk fint det også..)
4. Del deigen i to, kjevle ut to flate firkanter.

FYLL:
Man kan bruke hva man vil! Vi hadde en halvdel med:
Tomatpure, ost og hakka salami, og litt tørka oregano.

Og en halvdel med:
Tomatpure, ost og hakka kalkunfiletskinke.

Det ble litt sterkt med bare tomatpure, så man kan jo prøve hva man vil. Kanskje tacosaus? Da blir det fort tacoruller! slafs...
Rull sammen deigen, og del opp pølsa i skiver på ca 1,5 cm.
Legg oppå bakebrett med bakepapir. Etterhev i ca 10 min og stek på 225 grader i 10-15 minutter. 
Kan fint fryses ned. Og om de dagen etterpå ikke er like gode, kan man varme de litt i micro eller komfyr, og da er de nesten som nye igjen ;) 
Ha en fin kveld!
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar